Загоруйко Г. Є., Загоруйко Ю. В.

ЕКОЛОГІЯ, ХАРЧУВАННЯ І ТРИВАЛІСТЬ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ ВІД БІБЛЕЙСЬКИХ ЧАСІВ ДО СЬОГОДЕННЯ


Про автора:

Загоруйко Г. Є., Загоруйко Ю. В.

Рубрика:

ЛЕКЦІЇ

Тип статті:

Наукова стаття

Анотація:

У статті наведені дані про поступове катастрофічне руйнування Природи у процесі історичного розвитку Людства з біблейських часів до сьогодення. Деструктивний характер інтелектуальної діяльності людини та усе, що нею штучно створене (техногенні чинники), стало на загибель Природи і Людству. Показано безпосередній історичний взаємозв’язок між станом екології, якістю та складом продуктів харчування і тривалистю життя людини. Особливу тривогу викликає факт розповсюдження у сучасних продуктах харчування, лікарських, парфумерних і косметичних засобах штучно створених харчових добавок, які токсичні та негативно впливають на стан здоров’я людини.

Ключові слова:

екологія, харчування, харчові добавки, тривалість життя

Список цитованої літератури:

  • 1. Біблія /переклад Огієнко І./ — Донецьк: Східноєвропейська місія, 2011. — 1369 с.
  • 2. Алексеенко И. Р. Последняя цивилизация? Человек. Общество. Природа.
  •  / И. Р. Алексеенко, Л. В. Кейсевич. — К.: Наукова думка, 1997. — 411 с.
  • 3. Бенни Хинн. Библейское питание, которое исцеляет / Пер. с англ. Л. Низовой. — К.: Кириченко, 2009. — 56 с.
  • 4. Берестов А. Удар по здоровью. Православие о современном питании и о биодобавках-обольстителях / А. Берестов, Е. М. Горская, Н. Н. Николаев. — М.: ДЦ Иоанна Кронштадтского, 2008. — 240 с.
  • 5. Гаврилов Н. А. Биология продолжительности жизни / Н. А. Гаврилов, Н. С. Гаврилова. — М.: Наука, 1991. — 280 с.
  • 6. Головин С. Л. Всемирный потоп. Миф, легенда или реальность? / С. Л. Головин. — Симферополь: Христианский центр, 1999. — 80 с.
  • 7. Димань Т. М. Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів: підручник / Т. М. Димань, Т. Г. Мазур. — К.: ВЦ Академія, 2011. — 520 с.
  • 8. Добросельский П. В. О происхождении человека, первородном грехе и искусственном зарождении / П. В. Добросельский. — М.: Благовест, 2008. — 492 с.
  • 9. Ефремов О. В. Осторожно: вредные продукты! Новейшие данные, актуальные исследования / О. В. Ефремов. — СПб.: Вектор, 2011. — 160 с.
  • 10. Жегунов Г. Ф. Природа жизни и бессмертия. Теория, гипотезы, философия / Г. Ф. Жегунов. — Харьков: Эспада, 2011. — 368 с.
  • 11. Загоруйко Г. Є. Харчові добавки у складі лікарських препаратів / Г. Є. Загоруйко, Ю. В. Загоруйко, В. Г. Загоруйко // Вісник проблем біології і медицини. — 2012. — Вип. 1. — С. 54-60.
  • 12. Загоруйко Г. Є. Харчові добавки у парфумерно-косметичних продуктах: визначення, класифікація, призначення, склад, шкідливість і небезпечність / Г. Є. Загоруйко, Ю. В. Загоруйко, М. К. Адейшвілі-Сиром’ятнікова // Вісник проблем біології і медицини. — 2012. — Вип. 4. — С. 31-37.
  • 13. Мислюк О. О. Основи хімічної екології. Навчальний посібник / О. О. Мислюк. — К.: Кондор, 2012. — 660 с.
  • 14. Нисский Г. Об устроении человека / Г. Нисский, И. Брянчанинов,
  • Л. Войно-Ясенецкий, С. Роуз. — М.: Православное издательство, 2004. — 541 с.
  • 15. Троицкая С. И. Пищевой террор: есть или жить? / С. И. Троицкая. — Ростов н/Д: Феникс, 2013. — 219 с.
  • 16. Усенко Л. В. Жизнь, смерть, бессмертие: эволюция взглядов, современные воззрения /Л. В. Усенко, А. А. Усенко, С. А. Кижаев // Медицина неотложных состояний. — 2013. — № 6 (53). — С. 191-196.

Публікація статті:

«Вістник проблем біології і медицини» Випуск 1 Том 1 (126), 2016 рік , 67-71 сторінки, код УДК 577.4+614.7:615.9