Дубінін С. І., Пілюгін В. О., Ваценко А. В., Улановська-Циба Н. А., Передерій Н. О., Рябушко О. Б.

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНЕ ТА МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ПРИ ВИКЛАДАННІ МЕДИЧНОЇ БІОЛОГІЇ


Про автора:

Дубінін С. І., Пілюгін В. О., Ваценко А. В., Улановська-Циба Н. А., Передерій Н. О., Рябушко О. Б.

Рубрика:

МЕДИЧНА ОСВІТА

Тип статті:

Наукова стаття

Анотація:

В умовах реформування системи освіти України набула актуальності проблема навчально-методичного та матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу. Управління якістю освітнього процесу вимагає встановлення однакових вимоги до змісту навчальних дисциплін та розробки навчально-методичних комплексів, що передбачають уніфікацію підготовки фахівців при застосуванні різноманітного навчальнометодичного та матеріально-технічного забезпечення. Освітній процес – це система науково-методичних і педагогічних заходів, спрямованих на розвиток особистості, формування та застосування її компетентностей, то зрозуміло, що робота викладачів кафедри повинна бути спрямована на створення сучасного навчально-методичного та матеріально-технічного забезпечення. Для ефективного проведення занять викладачами кафедри широко використовуються підручники та посібники, збірники тестів, комп’ютерні програмами розробленими на кафедрі, що дозволяє оптимізувати викладання предмету та досягти мети навчання.

Ключові слова:

навчально-методичне та матеріально-технічне забезпечення, освітній процес, робота викладачів, інформаційні технології

Список цитованої літератури:

  1. Nacional`na doktry`na rozvy`tku osvity`. Nacional`na bezpeka i oborona. Centr Razumkova. 2002;4:36-41. [in Ukrainian].
  2. Zakon Ukrayiny` pro vy`shhu osvitu. Vidomosti Verxovnoyi Rady` Ukrayiny` (VVR). 2014;2004:37-8. [in Ukrainian].
  3. Polozhennya pro derzhavny`j vy`shhy`j zaklad osvity`. Kabinet Ministriv Ukrayiny`; 1996. 5 veresnya; № 1074. [in Ukrainian].
  4. Pro poryadok rozrobky` skladovy`x normaty`vnogo ta navchal`no-metody`chnogo zabezpechennya pidgotovky` faxivciv z vy`shhoyu osvitoyu. Ministerstvo osvity` i nauky` Ukrayiny` (MON). 2015; 28 gruden

    Публікація статті:

    «Вістник проблем біології і медицини» Випуск 3 (145), 2018 рік , 220-223 сторінки, код УДК 378.147: 577

    DOI: